Osobní údaje

 Informace o zpracování osobních údajů 

Správce údajů  ZŠ Bochoř, okres Přerov, příspěvková organizace, Školní 213/13, 750 02, Bochoř

Kontakty na správce najdete ZDE 

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (základní škola, školní družina, školní jídelna) jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy ve škole. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.
O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:  

Adéla Poncová
adela.poncova@sms-sluzby.cz, tel. +420 733 527 118


K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v základní škole/školní družině/školní jídelně, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce základní školy/školní jídelny. 

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí (podle §45 zákona o zpracování osobních údajů, v legislativním procesu) a dodržuje důvěrnost i o stížnostech (Čl. 38 odst. 5 ON). Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v základní škole/školní družině/školní jídelně (odborně řečeno – naše základní škola/školní jídelna je zpracovává jako správce), máte právo:

1) Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
2) Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON). 
3) Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
4) Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“), které zároveň zveřejňujeme ZDE.
5) Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu zsbochor@zsbochor.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně. 
6) Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům na sebe se musíte identifikovat a uvést kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se do školy dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
7) Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost k
Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.


Záznam o činnosti - formát .HTM [55.6 kB]

Uložit

Odkaz na informace k jednotlivým agendám (,,účelům zpracování') - formát .pdf [109.6 kB]

Uložit


 Informace o zpracování osobních údajů z důvodu testování tělesné zdatnosti žáků 3. a 7. tříd základní škol

V souvislosti s testováním tělesné zdatnosti žáků Českou školní inspekcí dochází ke zpracování osobních údajů Vašeho dítěte. V souladu s čl. 13 Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (ON, GDPR) Vás informujeme o tom, jaké osobní údaje zpracováváme, pro jaký účel, na základě jakého právního titulu, jak dlouho a jakým způsobem bude zpracování probíhat a jaká jsou Vaše práva.
 
Správce údajů: ZŠ Bochoř, okres Přerov, příspěvková organizace, Školní 213/13, 750 02, Bochoř
 
Jaká je odpovědnost správce?
 
Jsme odpovědni za veškerá zpracování osobních údajů Vašeho dítěte v rámci agendy testování tělesné zdatnosti žáků.
 
O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.
Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:
Adéla Poncová, adela.poncova@sms-sluzby.cz, +420 733 527 118
 
Osobní údaje zpracováváme k účelu získání relevantních dat a informací o tělesné zdatnosti žáků pro následnou podporu pohybového a tělovýchovného vzdělávání v České republice.
 
Právním důvodem zpracování je plnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je pověřen správce (škola).
 
Právním základem pro zpracování osobních údajů je čl. 6 odst. 1 písm. e) Obecného nařízení (ON, GDPR), který se potom promítá do konkrétního právního ustanovení § 174 odst. 2 písm. a) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů.
 
Osobní údaje jsou zpracovávány v rozsahu: jméno, příjmení, datum narození, pohlaví a dosažené výkony.
 
Osobní údaje budou předávány České školní inspekci. 
 
Osobní údaje jsou uchovány po dobu testování, tj. do konce listopadu 2022 a poté dle dalších instrukcí ČŠI. 
 
Podle ustanovení článku 12 až 22 ON můžete uplatnit právo na přístup k osobním údajům, opravu či aktualizaci údajů, výmaz osobních údajů, omezení zpracování údajů, a rovněž máte právo podat stížnost dozorovému úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.
 
Správce nebude provádět automatizované rozhodování, včetně profilování.
 
Informace o zpracování osobních údajů školou naleznete také zde: www.zsbochor.cz
 

Kontakt


Základní škola Bochoř,
okres Přerov, příspěvková organizace
Školní 213/13,
751 08 Bochoř

Podrobný kontakt

Zřizovatel


Obec Bochoř
Náves 202/41,
751 08 Bochoř

Organizace školního roku 2022/2023

Zahájení školního roku: 1. 9. 2022
Podzimní prázdniny: 26. - 27. 10. 2022
Vánoční prázdniny: 23. 12. 2022 - 2. 1. 2023
Pololetní prázdniny: 3. 2. 2023
Jarní prázdniny: 6. - 12. 2. 2023
Velikonoční prázdniny: 6. - 10. 4. 2023
Hlavní prázdniny: 1. 7. - 3. 9. 2023

Zvonění

Hodina Od Do
1. 07:50 08:35
2. 08:50 09:35
3. 10:00 10:45
4. 10:50 11:35
5. 11:45 12:30
6. 12:35 13:20
 

© 2021 Obec Bochoř, Kontaktovat webmastera, Prohlášení o přístupnosti
Wedipa.com - Tvorba webových stránek, Redakční systém Wedmin